Полковник Вдовиченко розповів про підготовку 72 бригадою оборони Києва напередодні 24.02.22


Полковник Олександр Вдовиченко розповів про підготовку 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців напередодні повномасштабного вторгнення.

20 лютого 2022 року, комісія Командування Сухопутних військ на чолі з генерал-майором Анатолієм Баргилевичем, прибула в 72 окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців для перевірки готовності бригади до виконання бойових завдань, та в подальшому клопотанні перед вищим керівництвом на висування підрозділів в напрямку столиці. З надією все ж таки отримати дозвіл на висування.

Проте, ситуація виявилася не такою простою, як здавалося на перший погляд. Один із командирів бригади, підполковник, зазначив, що їхній стан і знаходження в пункті постійної дислокації не дозволяють їм ефективно захищати Київ: 

"Ввечері того ж дня, мене набрав побратим і запропонував зустрітися. Після дискусії і сперечань, я відчув що потрібно все-таки побачитися.
З авто разом з товаришем вийшов чоловік, далі діалог:
- Вітаю, часу мало, ОР-1 прибув?
- Ні…
- Джави привезли?
- Ні…
- Стінгери?
- Ні…
- Полковник, ти взагалі готовий битися за столицю?
- Як я можу битися за Київ якщо бригада в ППД!!!
- Як в ППД?
- Ось так!
- Бл… це срака…
- Повна…
- Комбриг, не підведи, БР буде!
- Дай Боже!
Когось Бог почув. З 21 лютого 2022 року Сім Два розпоча висування на Київ, із завданням вберегти столицю!" - написав Вдовиченко.

У такий момент, важливо було знайти внутрішній компроміс та шлях до подальшої дії. Після внутрішнього обговорення і спілкування з колегами, командир бригади прийняв рішення про висування підрозділів на захист столиці. 


З 21 лютого 2022 року бригада "Чорні Запорожці" розпочала висування на Київ із завданням захистити столицю від ворожого наступу. Цей важливий крок став виявом справжньої відданості та патріотизму українських військових, які готові були пожертвувати своїм життям за благо рідної країни.

"Дякую всім хто пліч-о-пліч бився за Київ, ви Кращі Сини і Доньки України, Честь! В боях за Київ, є тільки Ми! Вічна памʼять Героям та Героїням… Спочивайте з Богом" - написав полковник Олександр Вдовиченко.

Слід відзначити, що подвиг 72-ї бригади став символом єднання укрїнців у важкій боротьбі за свободу та незалежність. 

Читайте також: У Білій Церкві нагородили бійців 114-ї ТРО за знищення техніки окупантів.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе