Що вивчатимуть на оновленому «ЗАХИСТІ УКРАЇНИ» у школах

Учні здобуватимуть практичні навички, зокрема орієнтування на місцевості, основи інженерної фортифікації та стрілецьку підготовку. 

Оновлена програма предмета «Захист України» відображає сучасні реалії та виклики, з якими стикається Україна, і буде однаковою для всіх учнів незалежно від статі. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки.

«Наше завдання – підготувати молодь до викликів сучасного світу. Ми прагнемо розвивати в підлітків критичне мислення, вміння адаптуватися та реагувати. Оновлення програми предмета «Захист України» спрямовано на формування важливих життєвих навичок, таких як надання першої допомоги та розуміння сучасних технологій. Особливу увагу ми надаємо розвитку громадянської свідомості та системи цінностей, які допоможуть нашим дітям стати відповідальними членами суспільства. Цей предмет покликаний навчити учнів бути готовими до різних життєвих ситуацій, допомагати собі та іншим, і бути активними громадянами своєї країни», – зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

У 10 класі учні також здобуватимуть практичні навички, зокрема орієнтування на місцевості, основи інженерної фортифікації та стрілецьку підготовку. Програма 11 класу буде зосереджена на розвитку військових технологій, інформаційній безпеці, поглиблених знаннях з домедичної допомоги, а також методах захисту цивільного населення в кризових умовах.

Міносвіти також планує збільшити кількість випускників 9 класів, які обирають професійне спрямування, до 45%, як повідомив заступник міністра освіти та науки Дмитро Завгородній. Він зазначив, що це амбітна мета, до якої будуть рухатися поступово. 

Читайте також: З 1 серпня НБУ розпочинає вилучати з обігу банкноти номіналом 500 гривень старого зразка.
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе