На Білоцерківщині на території колишньої авіабази “Узин” незаконно вирощують кукурудзу та пшеницю

Невстановлені особи, діючи спільно зі службовими особами державного підприємства Управління державної охорони України «Український центр підготовки охоронців», самовільно зайняли 285,91 га на території державної «Авіаційної бази «Узин» та незаконно використовують вказані землі для вирощування сільськогосподарських культур, не сплачуючи при цьому земельний податок та орендну плату, чим завдано значну шкоду її законному володільцю.

Про це повідомляють «Наші гроші». 

Зазначається, що 5 земельних ділянок загальною площею 285,91 га, розташованих на території колишнього аеродромно-технічного комплексу «Авіаційна база «Узин» в межах Узинської міської об`єднаної територіальної громади (вул. Гагаріна, 1А) отримало в управління Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). 

За даними судового реєстру, досудове слідство веде Білоцерківський відділ поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Також в судовому реєстрі згадується ділянка в Узині площею понад 934 га, яка також перебуває у державній власності. Земля використовується «Українським центром підготовки охоронців». Утім, ніяких угод щодо землекористування вказаною земельною ділянкою, ні ДП, ні «Українським центром підготовки охоронців», ні Узинською міською радою ні з ким не укладалось.

Разом з тим, на території колишнього аеродрому «Авіабаза «Узин» наявні посіви кукурудзи на земельних ділянках загальною площею близько 107,51 га та земельна ділянка зі слідами посівів пшениці загальною площею близько 178,4 га. Всього на території авіабази виявлено 5 земельних ділянок із посівами чи зі слідами посівів.

Слідчі стверджують, що нормативно-грошова оцінка 1 га земельної ділянки авіабази станом на 01 серпня 2019 становила 36,5 тис. грн. Відтак, сума несплаченого у 2018-2019 роках земельного податку за користування земельною ділянкою площею 285,91 га становить 208,9 тис. грн., а сума невиплаченої орендної плати за користування – ще 208,91 тис. грн. Тому розмір заподіяної шкоди внаслідок самовільного захоплення невстановленими особами земельної ділянки площею 285,91 га колишнього аеродромно-технічного комплексу «Авіаційна база «Узин» становить понад 417 тис. грн..

5 ділянок загальною площею 285,91 га визнані речовими доказами в кримінальному провадженні.

У вересні 2019 року Білоцерківський міськрайонний суд передав в АРМА своєю ухвалою посіви кукурудзи, що були на чотирьох із п’яти зазначених земельних ділянок.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   
 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе