У Білій Церкві закриють кладовища на поминальні дні

Кладовища стануть недоступними для відвідувачів 25-28 квітня.

Вчора, 16 квітня під час чергового засідання члени виконавчого комітету підтримали рішення "Про обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території міста Біла Церква". 

Згідно з рішенням, у місті будуть закриті кладовища «Сухий Яр», «Нове Київське № 1», «Нове Київське № 2, № 3», «Старе Зарічанське», «Нове Зарічанське», «Старе Київське». Біля входів на кладовищах будуть встановлені інформаційні таблички з відповідним  рішенням виконавчого комітету.

Обмеження відвідування кладовищ буде стосуватися всіх громадян, окрім:
  • працівників КП «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг», які безпосередньо працюють на території кладовищ, за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • осіб, присутніх на похованні та осіб, які здійснюють ритуальні обряди та заходи перед похованням, за умови забезпечення засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, у кількості не більше ніж 10 осіб біля однієї могили.

Також на кладовищах забороняється вживання алкогольних напоїв та споживання їжі, стихійна торгівля будь-якими товарами ритуальної приналежності, релігійної атрибутики, квітами, в тому числі штучними, продуктами харчування.

Посилений режим охорони громадського порядку на територіях кладовищ забезпечуватимуть «Муніципальна варта» та патрульна поліція.

КП "Спецкомбінат з надання ритуальних послуг" має забезпечити проведення дезінфекції на кладовищах.

За порушення правил карантину передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе