Після протестів фермерів Уряд збирається відкрити продовольчі ринки

Фото: з відкритих джерел
Попри карантин, вже до кінця цього тижня продовольчі ринки можуть знову відкрити 

Президент Володимир Зеленський доручив уряду відпрацювати можливість відкриття продовольчих ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки. Кабінет міністрів розгляне це питання на засіданні у середу, повідомляє Офіс президента.

"Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах", - закликав Зеленський. 

Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.  

Нагадаємо, що ринки в Україні закрили разом з введенням суворого карантину на початку квітня. В деяких регіонах фермери влаштовували протести з цього приводу.

Так, минулими вихідними, на Херсонщині в знак протесту перекрили дорогу з вимогою відкрити ринки. Фермери скаржилися, що не мають змоги продавати сільськогосподарську продукцію. Один з учасників протесту навіть викинув на дорогу огірки, підмітивши, що все одно немає куди здавати врожай: 

  
Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   






Опитування
Чи підтримуєте ви рішення про відкриття ринків
Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе