Загадка паракасців, що жили 3 000 років тому в Перу

Вивчаючи давню культуру Паракаса, що існувала в Південному Перу в IV-III столітті до нової ери, археолог Хуліо Тельйо виявив великий некрополь, який зберігав понад 300 поховань, вік яких налічував не менше 3 000 років. Вченого вразило, що багато черепів мали неприродно витягнуту форму. Нещодавно були проведені чергові дослідження «черепів Паракаса». Результат ДНК-аналізів однозначно свідчить: це були не люди. То хто ж тоді?

Неприродно витягнуті черепа траплялися археологам часто - їх знаходили в Мексиці, в Єгипті, на Мальті, в Сирії, на півночі Іраку. Загадка дивної аномалії з'ясувалася, коли була знайдена мумія немовляти з туго прибинтованими до голови дощечками. Зрозуміло, що в ході розвитку затиснутий череп буде деформуватися. Пізніше виявилося, що цей дивний звичай досі існує у окремих народів. Однак, як би не змінювалася форма черепної коробки, обсяг і вага мозку людини залишиться колишньою.


Так ось, обсяг «черепів Паракаса» на 25% перевищував середньостатистичний мозок, отже, на 60% був важчим. Значить, форма «черепа Паракаса» - це не результат навмисної деформації кісток, а що? Довгі роки вчені просто відмовлялися коментувати незрозумілий факт, залишаючи честь розгадати таємницю майбутнім поколінням. Час від часу спроби робилися і в 2014 році була чергова.

Хуан Наварро, власник і директор Історичного музею Паракаса дозволив взяти з 5 з 35 черепів зразки волосся, зубів, кісток і шкіри для проведення аналізу ДНК. Для чистоти експерименту фахівцям не сказали, що за матеріал їм даний для дослідження.

Згідно з висновком експертизи, в «досліджуваних зразках були виявлені мітохондріальні ДНК з мутаціями, раніше не виявленими ні в людини, ні в приматів». Простіше кажучи, власники подовжених черепів були Homo Sapiens і розвинулися вони від кого завгодно, але тільки не від мавп. На думку вченого Брайана Фостера даний вид якщо і міг контактувати з людьми, то народження потомства від такого змішаного шлюбу виключалося на 100%.


Варіанти «випадкова мутація», «жарт природи» виключені. Більше 300 знайдених в Паракасі черепів змушують визнати, що 3 000 років тому в Південному Перу протягом довгого часу існувало численне плем'я людиноподібних істот, які біологічно не мають до людини ніякого відношення. То хто це були?

Варіант 1: ще одна розумна раса, що існувала на Землі одночасно з людиною.

Варіант 2: колоністи з іншої планети, які намагалися влаштуватися на Землі (або екіпаж літака, що розбився і їх нащадки).

Це в якійсь мірі пояснює наявність дивного звичаю деформувати черепа немовлятам. Мабуть, носії подовжених черепів володіли здібностями, якими людина була обділена. Ось батьки і намагалися видозмінити форму голови своєї дитини, сподіваючись, що разом з нею прийдуть і незвичайні здібності «яйцеголових».

Але, в будь-якому випадку, стародавні паракасци не змогли утвердитися на планеті, поступилися нею людині, а самі або зникли, або (що вже зовсім малоймовірно) продовжують існувати і донині, уникаючи будь-яких контактів з людиною.

І останній, фінальний акорд - команда археологів під керівництвом Даміана Уотерса виявила три подовжених черепа «а-ля Паракас» в Антарктиді. До сих пір останків людини на Південному континенті не знаходили. Члени експедиції Уотерса хотіли стати першими, але знайшли навіть щось більше, ніж планували. Що стосується пояснення дивної знахідки, то дайте волю своїй фантазії і спробуйте знайти його самі.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе