У Білій Церкві депутати звернулися до президента й уряду щодо надання місту статусу центру Київщини

Вчора, 30 липня під час 100-сесії Білоцерківської міської ради депутати підтримали рішення «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Київської обласної державної адміністрації щодо надання місту Біла Церква статусу адміністративного центру Київської області». 

Відповідне звернення ініціював депутат БМР і директор Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви Володимир Бабенко. 

«Вважаємо, що надання Білій Церкві статусу адміністративного центру Київської області дало б поштовх не лише до створення значної кількості нових робочих місць, залучення нових інвестицій, але й ще більшого розвитку як одного з найбільших міст області так і самої Київської області загалом.» - йдеться у зверненні. 

На думку депутатів, Біла Церква є й одним із лідерів у сфері інвестицій та економічного розвитку серед 100 найбільших міст України у 2019 році. Крім того, у місті розвивається великий інфраструктурний проєкт – Індустріальний парк «Біла Церква», і планується створення міжнародного мультимодального транспортного вузла на базі аеропорту «Біла Церква». 

Також у місті працює значна кількість підприємств та установ Київської обласної ради: Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені П. К. Саксаганського, Київський обласний центр служби крові, Білоцерківський обласний онкодиспансер, Білоцерківський протитуберкульозний диспансер, Київська обласна дитяча лікарня №2, спеціалізований обласний будинок дитини м. Біла Церква, обласна стоматологічна поліклініка. Окрім того, у місті діють Київський обласний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації та Київська обласна торгово-промислова палата.

«Намагання міста протягом останніх років отримати статус адміністративного центру Київщини постійно наштовхувались на перешкоди, хоча його сьогоднішні можливості та потенціал вказують на те, що за своїм розвитком саме Біла Церква має отримати цей статус.» - вважають депутати. 

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе