Україна очікує добове збільшення хворих на COVID-19. Кордони для іноземців відкриють, коли епідемія піде на спад

Україна планує відкрити кордони для іноземців, коли щоденний приріст нових хворих на COVID-19 зменшуватиметься упродовж двох тижнів. А поки уряд прогнозує три тисячі випадків коронавірусу за добу наприкінці вересня — на початку жовтня.

Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Прем'єр каже, що кордони відкриють, коли «ми пройдемо пік» і буде спад, проте яке саме зменшення повинно бути не уточнює. Наразі в Україні щодоби фіксують 2000 — 2500 нових хворих.

«За розрахунками і прогнозами, до кінця вересня початку жовтня ця цифра зросте до трьох тисяч за добу. Коли ми упродовж двох тижнів матимемо будь-яке зменшення, можна говорити про послаблення», — розповів прем'єр.

Поки кордони для іноземців закриті до 28 вересня. Шмигаль каже, якщо спаду не буде — уряд ухвалюватиме рішення: скасовувати заборону чи продовжити її. Також кордони можуть відкрити й раніше, якщо раптом в Україні покращиться ситуація з COVID-19.

Крім того, Шмигаль каже, що збитків від такого рішення немає, а в Україну вже змогла потрапити 21 тисяча іноземців. Раніше у Держтуризмі казали, що цілковита заборона для іноземців на в’їзд до України може негативно вплинути на туристичну галузь, яка вже постраждала від наслідків пандемії.

Що це за заборона?
Уряд України вирішив на місяць, з 28 серпня до 28 вересня, заборонити іноземцям приїжджати в Україну. Офіційно її ввели через загострення ситуації з коронавірусом. 

Ймовірно, заборону ввели, щоб виконати прохання ізраїльської влади та не допустити євреїв-хасидів на паломництво до Умані, щоб місто не стало «гарячою точкою» пандемії. Хасиди святкують Рош га-Шана (новий рік) 18-20 вересня. Володимир Зеленський також заявляв, що буде «колапс», якщо Україна дозволить приїхати до Умані тисячам паломників.

Є категорія громадян, яким дозволяють в'їжджати в Україну й під час заборони:

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе