У Білій Церкві відкрили пам'ятник відомому єврейському письменнику Шолом-Алейхему

У неділю, 13 вересня в Білій Церкві відбулося урочисте відкриття пам'ятника відомому єврейському письменнику і драматургу Шолом-Алейхему.

Скульптуру з бронзи видатному українському єврейському письменнику Шолом-Алейхему встановили по вулиці Леся Курбаса, буд. 4. Ця адреса обрана не випадково, адже Шолом-Алейхем кілька років жив в Білій Церкві, у будинку неподалік від цього місця. Його будинок, нажаль, не зберігся, на його місці зараз стоїть інший будинок.

Встановлення памятнику відбулося в рамках реалізації проєктів-переможців громадського бюджету. Автором скульптури став Максим Василенко.

Шолом-Алейхем - видатний єврейських письменник родом з України, який став основоположником сучасної художньої літератури мовою їдиш. 
Також писав свої твори івритом і російською. У 1883-1887 роках після одруження жив і працював у Білій Церкві. 

Шолом-Алейхем написав десять романів, двадцять п'єс, сотні повістей та оповідань, багато статей. Твори письменника перекладені десятками мов світу. 

Фотографії Романа Наумова.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе