Степанов озвучив вартість розробки української вакцини від коронавірусу

  • Степанов озвучив вартість розробки української вакцини від коронавірусу
Розробка та дослідження української вакцини від коронавірусу обійдеться в більш ніж 100−150 млн гривень, її в повному обсязі профінансує держава. 

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Це буде коштувати більше 100−150 млн гривень», — сказав очільник МОЗ.

За його словами, доклінічну фазу досліджень вже завершено. Вона тривала більш ніж півроку і показала позитивні результати.

«Клінічна фаза буде розпочата за повної підтримки держави з точки зору фінансування. Звичайно, це достатньо тривалий термін, аби закінчити всі без виключення випробування», — сказав Степанов.

 Зазначимо, що наразі у світі немає жодної вакцини від коронавірусу, яка пройшла б всі етапи дослідження і була визнана ефективною і безпечною. Третя фаза випробувань російської вакцини почалася лише у вересні, при цьому вона вже фактично вийшла в цивільний обіг.
Американські фармацевтичні гіганти сподіваються, що вакцина від COVID-19 з’явиться в обмеженому доступі до кінця 2020 року, а її масове застосування почнеться вже в 2021 році.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе