Мінкульт зобов'язав "Укрпошту" провести реставраційні роботи в Ансамблі споруд пошти у Білій Церкві


Міністерство культури та інформаційної політики України у відповідь на лист ГО «Олександрійська скрижаль», провело візуальне обстеження пам’ятки архітектури та містобудування національного значення «Ансамбль споруд пошти» у Білій Церкві.
 
Зазначається, що обстеження пам’ятки культури було проведено 16 січня. 

За підсумками перевірки, Міністерство культури та інформаційної політики зобов’язало невідкладно укласти охоронний договір на пам’ятку архітектури «Ансамбль споруд пошти», забезпечити проведення першочергових заходів з унеможливлення її подальшої руйнації та провести реставрацію. 


Нагадаємо, що 17 грудня під час сесії БМР депутати звернулися до Кабінету Міністрів України,  Міністерства культури, Міністерства інфраструктури, Київського обласного центру  охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини КОДА, Білоцерківської місцевої прокуратури щодо недопущення продажу пам’ятки архітектури та містобудування ХІХ століття – «Ансамбля споруд пошти».

Власник ансамблю споруд «Стара пошта» - АТ «Укрпошта». Довгий час компанія використовувала приміщення пам’ятки архітектури і не проводила там необхідні ремонтні роботи. Наприкінці минулого року «Ансамбль споруд пошти» було виставлено на аукціон. Початкова ціна будівель старої пошти площею 819,5 м² становила 8 629 250,00 гривень. Однак, через відсутність учасників, перші торги не відбулися. 



Читайте також: Подорожуйте як гурмани: На Київщині створять сучасний гастрономічний тур.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе