Білоцерківська компанія "Біофарма" планує інвестувати у виробництво $18 млн у 2021 році

  • Білоцерківська компанія "Біофарма" планує інвестувати у виробництво $18 млн у 2021 році
До кінця року компанія планує завершити будівництво лабораторного комплексу та 4 плазма-центрів.

Компанія "Біофаріма" планує інвестувати 18 млн доларів у 2021 році. Про це в коментарі Delo.ua повідомив президент "Біофарма" Костянтин Єфименко.

"Ми зараз будуємо лабораторний комплекс, де сумарний обсяг інвестицій складе 8,5 млн доларів. Ми плануємо завершити будівництво в грудні поточного року. Крім того, щорічно будуємо 4-5 плазма-центрів. Сума інвестицій в кожен з таких центрів становить 2,5 млн доларів. Таким чином, в цьому році ми плануємо інвестувати приблизно 18 млн доларів: це будівництво 4 плазма-центрів і лабораторного комплексу ", - сказав Костянтин Єфименко.

За його словами, в 2020 році оборот компанії склав близько 35 млн доларів, а в 2021 році "Біофарма" планує збільшити цей показник в 2 рази.

Єфименко додав, що в 2020 році "Біофарма" займалася виробництвом імуноглобулінів (препарати на основі антитіл). Також компанією були проведені клінічні дослідження, які показали, що при застосуванні імуноглобулінів одужання організму в складних випадках протікання хвороби в 4 рази вище, ніж без цих препаратів. Відповідно, компанія наростила виробництво імуноглобулінів на 60% і збільшила частку на внутрішньому ринку в порівнянні з експортом до 80%.

При цьому Костянтин Єфименко вважає, що в майбутньому співвідношення продажів на внутрішньому ринку по співвідношенню з експортом складе 60% на 40%. На його думку, до 2025 року для забезпечення українських громадян препаратами на основі плазми крові підприємство перероблятиме приблизно 600 тис. літрів плазми на рік.


 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе