Як скористатись "ковідною" тисячею тим білоцерківцям, у яких немає смартфону?

З 19 грудня українці, які мають зелений COVID-сертифікат, тобто щепились двома дозами вакцини від ковід - можуть отримати 1000 грн за вакцинацію.

Втім, така ініціатива на думку багатьох має свої недоліки. Особливо, це стосується літніх людей, які або не мають смартфонів, або не можуть самостійно користуватися такою функцією. Ба-більше, розраховуватися карткою не можуть і ті власники телефонів, які не можуть використовувати її віртуально.

В уряді стверджують, що розроблять механізм, завдяки якому такі громадяни зможуть отримати та витратити ці гроші. Очікується, що цей механізм з'явиться десь до третього кварталу 2022 року. 

Люди зі звичайними телефонами без NFC можуть оплачувати покупки на сайтах в Інтернеті, про що заявив керівник розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

Як витратити "тисячу" без NFC

Насамперед, людина може сплатити ті чи інші покупки без NFC за допомогою оплати через Інтернет. Крім цього, банківські установи обіцяють випустити спеціальні пластикові картки "єПідтримки". 

Альфа-Банк і Монобанк, які беруть участь у державній програмі "єПідтримка" із виплати "тисячі гривень за вакцинацію", вже повідомили про можливість видачі пластикових карток для виплат за вакцинацію з цього тижня.


"З 10 січня у відділеннях Альфа-Банку можна отримати пластикові банківські картки для виплат 1 000 гривень за програмою єПідтримка. Раніше карти були лише цифровими та оформлювалися через цифровий банк Sense SuperApp”, — повідомила пресслужба Альфа-Банку. 

Крім того, співзасновник Монобанку Олег Гороховський повідомив у Telegram, що з 11 січня клієнти Монобанку, які оформили карту “єПідтримка”, можуть замовити пластикову картку до неї з доставкою на обране відділення “Нової Пошти”. 

Як отримати ковідну тисячу без смартфона

Українці, які не мають смартфона, також зможуть отримати і витратити ковідну тисячу. Проте, відповідний механізм уряд обіцяє створити вже до третього кварталу 2022 року.

"До третього кварталу наступного 2022 року уряд обіцяє розробити нові додаткові інструменти для того, щоб можна було податись на отримання "єПідтримки", - підкреслив керівник розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе