Уряд підвищив зарплати лікарям з січня до 20 тисяч гривень

Кабінет міністрів підвищив мінімальну зарплату лікарям. Так, середній медичний працівник отримуватиме не менше 13 500 грн, а лікарі — не менше 20 тисяч гривень.

Відповідна постанова була схвалена під час засідання уряду. 

"Міністерство охорони здоров'я спільно з колегами розробило проєкт постанови щодо деяких питань оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я. Ця постанова розповсюджується на всі державні та комунальні заклади охорони здоров'я, а також установи та підприємства, які уклали договір з НСЗУ. Документ передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер. З 1 січня 2022 року зарплата лікаря повинна бути не менше 20 тис. грн, для медичної сестри - 13,5 тис. грн, забезпечення даного рівня заробітної плати визначено в бюджеті на 2022 рік", - сказав під час засідання уряду міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Розмір зарплати за повністю виконану місячну (годинну) норму праці:

  • На рівні не менше 20 тисяч гривень встановлюється для лікарів (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності у закладах охорони здоров'я.
  • На рівні не менше 13,5 тисячі фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою.

Читайте також: Як скористатись "ковідною" тисячею тим білоцерківцям, у яких немає смартфону?​​​

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе