Куди скаржитись білоцерківцям, якщо діти через реформу харчування відмовляються їсти в школі

З 1 січня майже в білоцерківцських школах запрацювала нова система шкільного харчування. У деяких школах батьки не задоволені харчуванням дітей.  Ініціатор цієї реформи Євген Клоптенко у своєму facebook розказав, що має насторожити і куди в таких випадках скаржитись.

У більшості шкіл України розпочали готувати за новими стандартами. Згідно з ними, в їжі має поступово зменшитись кількість солі і цукру, а страви слід готувати за оновленим меню. Втім, у деяких школах втілення реформи викликає нарікання батьків щодо того, що діти відмовляються від їжі і залишаються голодні. Ідеолог реформи харчування в школах кухар Євген Клопотенко у себе на Facebook-сторінці роз’яснив, що є «перегином на місцях» і як із цим боротись. Також він анонсував курси для шкільних кухарів:

«Я розумію, що деякі кухарі мають недостатню кваліфікацію. Тому у лютому-березні моя команда Культура їжі I Cult Food разом з Україно-швейцарським проєктом Діємо Для Здоров’я запустять в обласних центрах офлайн-тренінги для кухарів», — повідомив Клопотенко.

Інструкція від Євгена Клопотенка, як діяти, якщо через впровадження нової системи харчування діти перестали їсти в школі:


  • Друге. Якщо у школі вже зараз відмовилися повністю від цукру та солі, то це не є коректним. Євген Клопотенко разом з командою спеціально пролобіювали перехідний етап. Це означає, що кількість солі та цукру мають зменшувати поступово.

  • Третє. Ситуація: у вашій школі оголосили, що там тепер складають меню за Євгеном Клопотенком. Ви можете подивитися, які страви розробив Євген, який вони мають вигляд та перевірити, чи схоже воно на їжу у вашій школі. Якщо є невідповідності, то це порушення. Щоб ви могли це проаналізувати, завдяки Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я, команда створила на основі розроблених рецептур, детальні техкартки. Там є фото страв, покрокове приготування та інші подробиці. Все у вільному доступі, ось тут посилання.

  • Четверте. Якщо ви знайшли порушення, то можете попросити пояснень в адміністрації школи. Якщо школа не реагує, то ви маєте право звернутися до ДПСС. Для цього вони створили спеціального чат-бота у телеграмі: @derzhspozhivsluzhba_bot.


Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві обговорили з підприємцями питання використання РРО (Відео).


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе