«Затримка пенсій у березні»: білоцерківці скаржаться на телефонних шахраїв


Останнім часом, коли дуже неспокійно, йдуть потужні атаки на українське суспільство. Днями у мережі з'явилася інформація, спрямована на найуразливішу частину громадян — пенсіонерів.

Шахраї вигадали нову схему, щоб отримати гроші й посіяти паніку. Вони телефонують й жіночим голосом українською мовою повідомляють, що нібито у березні буде затримка з пенсіями, диктують телефон гарячої лінії Пенсійного фонду.

Про таку аферу повідомили вже кілька людей.

Такий виклик надійшов і одному з мешканців Білої Церкви. Чоловік звернувся до нашої редакції і повідомив з якого номера телефонували шахраї. 

«Пенсіонери, будьте уважні! Сьогодні мені, хоч я не є пенсіонером, зателефонували і робот повідомив, що буде затримка виплати пенсії з березня і необхідно кудись звернутись у разі запитань… Я скинув виклик. Звертаюся до всіх, пенсіонерів або у кого є батьки пенсіонери, перекажіть їм: не надайте телефоном свої особисті дані, дані банківських карток або дані щодо смс невідомим особам!» —закликав чоловік.



У соціальних мережах громадяни пишуть, що це є частина гібридної війни. Бажають посіяти паніку, розуміючи, що пенсіонери, у багатьох з яких дохід одна пенсія, просто не виживуть. Люди згодні з тим, що це спланована операція, спрямована на внутрішнє вигоряння, адже багато українців останній місяць, особливо після того, як назвали конкретні можливі дати вторгнення, не спокійні і турбуються про майбутнє своєї країни. 


Що робити, якщо Вам зателефонували шахраї, випадково повідомили шахраю реквізити картки та паролі:

  • Негайно заблокуйте картку. Телефонуйте на гарячу лінію банку, вказану на звороті картки або через інтернет-банкінг;
  • Зверніться до Кіберполіції онлайн за посиланням або зателефонуйте у поліцію за номером 102.  

Читайте також: Без паніки: У Білій Церкві представники влади міста закликали білоцерківців зберігати спокій (ВІДЕО)

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе