Суд без паперів. Інформацію про судову справу тепер можна зручно отримати в "Дії"

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт щодо дозволу передавати інформацію про судові засідання та рішення через застосунок "Дія".

Про це повідомили на сайті Верховної Ради України. За законопроєкт №7315 проголосували 269 депутатів при мінімально необхідних 226. 
Ці нововведення стосуються здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану. 

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що для запобігання загрози життю та здоров’ю суддів та учасників судового процесу, а також задля державної інформаційної безпеки у період воєнного стану, тимчасово було призупинено доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень. Водночас повноваження судів, органів та установ системи правосуддя в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені. Тобто суди зобов'язані працювати та відправляти правосуддя.
"Однак, враховуючи обмежені можливості оператора поштового зв’язку для доставляння кореспонденції, пропонується передбачити можливість надання інформації про суд з використанням порталу Дія", − зазначено у документі.

Також через Дію можна буде отримати судове рішення по справі, виконавчий документ у формі електронного документа особі, що є стороною по справі.

Читайте також : Гімн України від талановитої дівчинки з Білої Церкви пролунав на найбільшому стадіоні Нідерландів 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе