На Київщині стартував міжнародний проєкт "Право на сім’ю".

Творці проєкту робитимуть все для того, щоби якомога більше дітей залишалися у родинах, а не потрапляли до закладів. 

Метою цього проєкту є створення умов для розвитку сімейних форм виховання та порятунок дітей від соціального сирітства.

Проєкт "Право на сім'ю" одночасно буде реалізовуватись у 5 країнах:  Україні, Албанії, Білорусі, Вірменії та Північній Македонії. В Україні – у Київській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Ініціатива передбачає роботу на усіх рівнях - від національного і до територіальних громад.

На Київщині робота у межах проєкту відбуватиметься у кілька етапів. Спочатку фахівці збиратимуть дані, необхідні для розвитку системи соціальних послуг. Зокрема, будуть проводити інтерв’ю із сім’ями, посадовцями, лідерами думок. Далі проаналізують отриману інформацію, аби дізнатися чи працюють соціальні послуги, які саме потрібні, які є організаційні можливості та перешкоди для їхньої реалізації. Далі відбудуться навчання фахівців, щоб кожна потребуюча дитина та її сім’я отримали послуги відповідно до потреб.

Цей проєкт втілює у життя міжнародна благодійна організація СОС Дитячі Містечка Україна за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Програма розрахована до середини 2025-го року й мала працювати в Україні вже більш ніж пів року, але плани зірвало повномасштабне російське вторгнення.

Національна координаторка проєкту Маріанна Онуфрик розповіла:
Проєкт стартував у грудні минулого року, але так і не встиг набрати обертів. Ми призупинили роботу через війну. Крім того, довелося перефокусувати увагу зі східних регіонів на західні.  Попри те – перед нами амбітні цілі, зокрема і розробка змін до законодавства у сфері захисту дитини. Ми також будемо проводити просвітницьку кампанію, щоб у суспільстві зростав рівень обізнаності про альтернативні послуги, які можуть замінити інтернати. Плануємо навчати фахівців для розвитку соціальних послуг в громадах як для місцевих мешканців, та і для внутрішньо переміщених.

Читайте також: У Києві презентували тизер-трейлер до драми "Буча" 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе