У Київській ОВА відбулася сесія щодо розвитку індустріальних парків: яка перспектива чекає на індустріальний парк у Білій Церкві

Сьогодні, 20 січня, в Київській обласній військовій адміністрації відбулась форсайт-сесія щодо перспектив розвитку індустріальних парків у регіоні.

Про це повідомили на сайті КОВА. 

 Серед учасників —  Агенція регіонального розвитку Київської області, керуючі компанії, резиденти індустріальних парків, експерти, науковці.

Під час заходу обговорили можливі шляхи співпраці індустріальних парків Київщини для розв’язання спільних проблем, залучення грантових коштів на розбудову власної екосистеми, представлення консолідованої позиції на різних рівнях влади тощо.

Окремо в робочих групах учасники визначили ключові проблеми та фактори впливу на розвиток індустріальних парків України в сучасних умовах. Надали оцінку потенційних сценаріїв розвитку внаслідок впливу зазначених факторів та обговорили найприйнятніші сценарії розвитку індустріальних парків. Додатково окреслили роль держави та визначили необхідні заходи для підтримки, зокрема, механізми фінансово-кредитної допомоги для індустріальних парків та будівництво нових промислових підприємств і модернізацію існуючих.

Серед іншого на форсайт-сесії розглянули наступні теми:
- очікувані зміни у функціонуванні індустріальних парків України зараз та у повоєнний період;
- спільне майбутнє українських індустріальних парків: колективна робота та спрямування змін у потрібному напрямку;
- очікування щодо наслідків державної політики у сфері розвитку індустріальних парків;
- роль міжнародної технічної допомоги та спільних з іноземними партнерами проєктів у повоєнному відновленні та розбудові;
- можливості об’єднання індустріальних парків Київської області шляхом створення безприбуткової Громадської спілки «Об’єднання індустріальних парків Київщини» (робоча назва).

Крім того, під час форсайт-сесії підписали спільний лист представників індустріальних парків Київської області до Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України з пропозиціями щодо шляхів вирішення проблемних та нагальних питань розвитку.

Нагадаємо, в Білій Церкві розташований один з найбільших індустріальних парків в регіоні. 

Засновник холдингової компанії UFuture Василь Хмельницький на своїй сторінці в Facebook поділився своїми планами на 2023 рік, серед яких - залучити декількох українських та іноземних інвесторів в індустріальний парк "Біла Церква".
На думку підприємця, Україна вже готова починати приймати іноземних інвесторів. 

Нагадаємо,  індустріальний парк "Біла Церква" є проєктом холдингової компанії UFuture. 

Раніше ТРК Крокус повідомляла про те, як незважаючи на економічну ситуацію в країні під час війни, холдингова компанія UFuture Василя Хмельницького розпочала будувати нове приміщення під завод на 4000 кв.м. 
Орієнтовна сума інвестицій – $2 млн.

Читайте також: У Білій Церкві Василь Хмельницький розпочав будівництво заводу, в який інвестував 2 млн доларів 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе