Свята Трійця 2023: як відзначити свято та що суворо заборонено робити

Трійця 2023 - одне з головних православних свят, яке символізує триєдність Бога. Згідно з переказами, Ісус Христос віщував, що на Землю зійде Святий Дух. Ця подія продемонструвала віруючим існування трьох осіб єдиного по суті Бога - Отця, Сина і Святого Духа.

Щорічно День зішестя Святого Духа відзначається в різний час. Дата свята залежить від Великодня - в 2023-му році віруючі зустрічатимуть його 16 квітня. Від цього дня потрібно відрахувати 50 днів і тоді ми дізнаємося, коли зустрічати Трійцю. Цьогоріч Трійцю українці святкують 4 червня. Католицька Трійця 2023 відзначалася 28 травня.

Згідно історії, саме свято з'явилося завдяки святим апостолам - учням Ісуса Христа. Таким чином вони хотіли закріпити в пам'яті християн подію, яка сталася на 50-й день після Воскресіння Господнього. Біблія говорить, що після цієї події апостоли знайшли дар зцілення і віщування, а також зуміли говорити на різних мовах. Ці знання дав їм Господь, щоб його учні могли нести Боже Слово по всьому світу.

Трійця - традиції і повір'я

У цей день православні храми проводять служби і читають молебні. Віруючі відвідують церкву, щоб поставити свічки і помолитися за здоров'я рідних і близьких, а також попросити у Бога виконання найпотаємніших бажань.

Храми на Трійцю прикрашають зеленню - живі квіти і гілки молодих дерев кладуть на підлогу і прикрашають ними ікони. Віруючі приносять з собою гілочки берези або лікарських рослин - вважається, що якщо їх освятити і покласти вдома, то недуги і хвороби обійдуть сім'ю стороною.

Читайте також : Повітряна тривога під час мультипредметного тестування - які дії 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе