На Київщині стартувала інформаційна програма "Робота для ВПО"

На Київщині проводять Всеукраїнську інформаційну кампанію «Робота для ВПО: ти потрібен!», яка стартувала у вересні.

 Її метою є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах. Про це повідомили в Київській обласній службі зайнятості.

У рамках реалізації кампанії на Київщині організовані заходи з інформування ВПО щодо вільних робочих місць, реалізації програм сприяння зайнятості населення, можливостей професійного навчання та перенавчання, організації підприємництва, надання  грантів для створення або розвитку власної справи тощо.

Із початку повномасштабного вторгнення послугами Київської обласної служби зайнятості скористалися 5,4 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, в місцях компактного проживання ВПО проводяться інформаційно-консультаційні заходи для комплексного вирішення проблем працевлаштування таких осіб. З початку року їх уже відвідали понад 3 000 переселенців.

Також завдяки програмі «Власна справа» 69 вимушених переселенців розпочали власний бізнес на Київщині.

95 внутрішньо переміщених осіб отримали ваучер на навчання для здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації.

Крім того, за програмою компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні цього року 342 роботодавці отримали позитивне рішення щодо відшкодування витрат на оплату праці за працевлаштування таких осіб. Програма вже допомогла забезпечити робочими місцями 545 ВПО.

Довідково.
Кампанію «Робота для ВПО: ти потрібен!» проводить Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за участі Державної служби зайнятості, обласних військових адміністрацій, громадських та міжнародних організацій, роботодавців та ЗМІ

Читайте також : На Київщині створять національне військове меморіальне кладовище - хто буде там похований 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе