У Білій Церкві благодійний фонд продав автівки, призначені для допомоги ЗСУ

Слідчі Національної поліції розслідують аферу з благодійним фондом “Штаб добра” з міста Біла Церква. 

 За даними правоохоронців, цей фонд ввозив до України автомобілі, призначені для допомоги ЗСУ. Але, насправді, машини потрапляли не до військових, а продавалися через оголошення в Інтернеті.

Про це йдеться у матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Зокрема, слідством встановлено, що посадовці фонду “Штаб добра” лише протягом літа цього року ввезли в Україну низку автомобілів:

- вантажівку Mercedes-Benz Atego;
- позашляховик Opel Antara;
- позашляховик Nissan Pathfinder;
- позашляховик Mitsubishi Shogun Sport Warrior;
- позашляховик Land Rover Freelander

При цьому, при ввезенні цих машин, митні платежі не сплачувалися, оскільки вони оформлювалися при перетині кордону як благодійна допомога ЗСУ.

Втім, як довідалися слідчі, ці машини так і не потрапили на фронт до військових. А були продані покупцям, яких керівник благодійного фонду “Штаб добра” знайшов в Інтернеті.

 Зокрема, вантажівка Mercedes-Benz Atego була продана “Антонівському м’ясокомбінату” з Білої Церкви. А позашляховики – іншому покупцю.

Засновниця благодійного фонду “Штаб добра” Марина Ліпніцька, вона – підприємець з Білої Церкви. Згідно реєстраційних даних, основним видом діяльності Марини Ліпніцької є торгівля продуктами та трикотажними виробами.

 Наразі слідчі підозрюють її у порушенні ст.201-2 Кримінального Кодексу України (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги), за що передбачене покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також : 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе