У Lego створили конструктори у вигляді трьох українських архітектурних пам'яток

Батьківщина-мати, Ластівчине гніздо, 
Ініціатива LEGOwithUKRAINE презентувала 16 листопада, три конструктори: київську Батьківщину-мати, кримське Ластівчине гніздо та маріупольську стару водонапірну вежу. Їх можна виграти за благодійний внесок на рахунок платформи UNITED24.

Зібрані кошти підуть на відновлення Київщини.

Створили конструктори Максим Мітякін з України, Артур Самков з Польщі та Євген Тонєв з США.

"Це українці, які живуть закордоном тривалий час, але підтримують Україну з перших днів війни. І сам проєкт почався з того, що Євген Тонєв з США створив конструктор Маріупольської вежу. І ми вирішили його ініціативу продовжити і дати їй благодійну складову. Створюючи такі конструктори, ми можемо допомогти відновлювати Україну", — розповіла представниця платформи UNITED24 Юлія Соловей.

За її словами, кожен конструктор створений у п’ятьох екземплярах. Їх неможливо придбати, однак можна виграти за благодійний внесок. До 28 листопада необхідно пожертвувати платформі UNITED24 від 24 доларів.

"Це навіть менше, ніж вартість найдешевшого Lego-набору. Але це можливість виграти щось унікальне і підтримати відбудову нашої країни", — зазначила Юлія Соловей.

Зібрані кошти спрямують на відновлення 18 багатоквартирних житлових будинків у Київській області, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії у 2022 році.

"Їх не потрібно відбудовувати спочатку. При меншій інвестиції коштів ми зможемо повернути більше родин додому. Це Буча, Ірпінь, Гостомель. Була потреба на більше 700 мільйонів гривень, на даний момент у нас залишилося зібрати буквально 10 мільйонів гривень. І ми сподіваємося, що саме цей проєкт дасть останній ривок і можливість щоб закрити цю ініціативу", — сказала Юлія Соловей.

За її словами, наступні конструктори ініціатива LEGOwithUKRAINE планує випустити навесні 2024 року.

Що відомо про платформу UNITED24

17 травня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про підтримку ініціативи заснування національного бренду United 24. Мета — об'єднання зусиль міжнародних партнерів щодо підтримки України в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Амбасадорами United 24 стали футболіст Андрій Шевченко, актор Лієв Шрайбер, директор Balenciaga Демна Гвасалія, члени американського рок-гурту Imagine Dragons, боксер Олександр Усик, американський астронавт Скотт Келлі, українська тенісистка Еліна Світоліна, історик Тімоті Снайдер та інші.

Українці та іноземці уже пожертвували понад 510 мільйонів гривень на безпілотники для Збройних сил України через платформу UNITED24. На ці гроші Україна придбала перший рятувальний гелікоптер за кошти.

У серпні минулого року до платформи долучилися люди зі 110 країн світу, а загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 6 млрд грн.

Читайте також : На Білоцерківщині встановили найвищу гойдалку в Україні 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе