Зеленський вважає, що рівень української ППО дозволяє не зупиняти країну на декілька годин

Президент Володимир Зеленський вважає, що рівень української протиповітряної оборони дозволяє не зупиняти країну на декілька годин через повітряну тривогу при вильоті російських літаків МіГів - носіїв аеробалістичних ракет "Кинджал".

 Про це Зеленський сказав у традиційному вечірньому відеозверненні. 

"Дав сьогодні окреме доручення Міністерству оборони та Генеральному штабу щодо реагування на носіїв "кинджалів", які зупиняють нашу країну на години через повітряну тривогу. Наш рівень ППО й загалом готовність до ракетних загроз дає змогу дещо осучаснити реагування – без непотрібних зупинок країни. Це важливо для мільйонів наших людей", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що очікує відповідних пропозицій.

Раніше Зеленський, розповідаючи про засідання Ставки Верховного головнокомандувача у п'ятницю, 17 листопада, повідомив, що доручив Міністерству оборони, Генеральному штабу Збройних сил України та Кабінету Міністрів запропонувати рішення, щоб вильоти російських літаків - носіїв "Кинджалів" не паралізували країну на години.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Росія здатна продовжити так звану тактику тероризму, коли через загрозу ударів в Україні можуть оголошувати тривалі тривоги, зокрема через те, що росіяни почали проводити відпрацювання дозаправки літаків у повітрі.

Так 10 листопада тривога по всій території України тривала 3,5 години.

Читайте також : Українцям готують новий податок за європейським зразком 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе