У Британії українські діти отримали Міжнародну премію миру за розробку застосунку для біженців

На цьогорічній церемонії у Лондоні три українські підлітки, які розробили застосунки для дітей, що втекли від війни в Україні, отримали Міжнародну дитячу премію миру. 

Про це повідомляє The Guardian.

18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали премію за розробку двох додатків для дітей-біженців.

Підлітки познайомились в Інтернеті. Натхненні сюжетом з новин про самотню дитину, яка плакала під час перетину українсько-польського кордону, вони розробити два додатки: один для дітей, які покинули свою країну, додаток спрямований на те, щоб допомогти їм зрозуміти, де вони знаходяться і як шукати допомогу; а інший — для дітей старшого віку про те, як інтегруватися в країнах, в яких вони знайшли притулок.

Софія Терещенко втекла з України разом з матір'ю і переїхала в Кембріджшир. Її батько і брат залишилися в Україні. Вона сказала, що її сім'я завжди була дуже дружньою, і що розлука з ними "розбила їй серце".

Приймаючи нагороду особисто, Анастасія Феськова сказала, що настав час "дорослим взяти на себе відповідальність за свої дії, які впливають на дітей".

"Як би ми не хотіли, щоб у всіх дітей було безпечне і мирне дитинство. Ми розуміємо, що реальність інша", - сказала вона.

Читайте також : У Lego створили конструктори у вигляді трьох українських архітектурних пам'яток 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе