У Білій Церкві визначили переможців конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю на що виділять 200 тис грн

Сьогодні, 20 грудня у Білій Церкві відбулася презентація та захист проєктів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів місцевого бюджету у 2024 році.



Конкурсною комісією попередньо було проведено кваліфікаційне опрацювання проєктів та відібрані ті, які відповідають умовам конкурсу та забезпечать ефективне національно-патріотичне виховання молоді, розв’язання соціальних проблем учасників війни, дітей, молоді та сімей у Білоцерківській громаді. 


Більшість з них спрямовані на вирішення проблем, які викликані складними реаліями сьогодення: підтримка ментального здоров’я серед дітей, психологічна реабілітації сімей, у яких загинули рідні, набуття знань та вмінь необхідних для захисту себе і родини в умовах воєнного стану. 


Традиційними для цього конкурсу стали й проєкти щодо змістовного проведення дозвілля для дітей з особливими потребами та виховання патріотичної молоді.


Серед презентованих проєктів такі:


«Психологічна реабілітація сімей, зокрема дітей загиблих військовослужбовців, тривалістю в один місяць». Презентували проєкт представники ГО Волонтерський штаб ТРО». Його актуальність полягає у своєчасній психологічній реабілітації для подолання стресу та травм серед сімей, які постраждали під час війни в Україні, які втратили членів родини. Передбачатиметься проведення арт-терапії, спортивних заходів, майстер-класів, спілкування з психологами, інші розважальні заходи.


«Віськово-патротичнний вишкіл «Тактична медицина-2024». Це проєкт було презентовано представником БМГО «Фонд підтримки молодіжної політики». Проєкт розрахований на молодь, яка в майбутньому відбудовуватиме Україну. Його метою є формування мотивації молоді до служби у ЗСУ та сприяння підготовці майбутніх - захисників. У рамках проєкту передбачається проведення навчальних бесід щодо алгоритму дій при виникненні небезпечних ситуацій, навчання щодо надання першої медичної допомоги (використання турнікетів, тампонування ран, накладання різних видів пов’язок), навчання користування пневмогвинтівками, гранатами; організація транспортування поранених із зон бойових дій. За підсумками навчань буде проведено гру, яка надасть можливість застосувати отримані знання.


«Патріот-фест» - таку назву має ідея, подана на розгляд ГО Фондом «Творча ініціатива». Метою проєкту є сприяння неформальної освіти дітей з проведенням тематичних квестів, активізація та урізноманітнення відпочинку для дітей у постнавчальний період та під час роботи літнього оздоровчого табору денного перебування на базі Білоцерківської гімназії – початкової школи № 15. «Патріот-фест» має завдання - виховання юних патріотів на засадах національної гідності, активізація громадянської позиції, розвиток здорового способу життя та творчості у дітей різних категорій.


ГО « Ми особливі» презентували проєкт «Кольорове дозвілля», який покликаний сприяти соціальному становленню дітей з особливими потребами, в т.ч. з інвалідністю, шляхом залучення їх до участі у активних іграх, музичних розвагах, майстер-класах, екскурсійних подорожах та арт-терапевтичних заняттях під час дозвілля та літніх канікул.


«Психологія перемоги» - такий проєкт подано від ГО «Результативний старт ультраактивного розвитку». Заходи, розроблені в рамках поданої ідеї направлені на психологічну підтримку дітей 14-17 років. Для них розроблено спеціальні тренінгові програми, які підвищуватимуть стресостійківсть та ментальне здоров’я.


Міська організація товариства Червоного Хреста України презентувала проєкт «Мої знання - моя безпека». Товариство проводитиме тренінги з надання першої допомоги та мінної безпеки. Метою таких тренінгів є озброїти необхідними знаннями та навичками активну молодь громади, які у свою чергу зможуть довести ці знання родинам та оточуючим. Тренінги становлять 90% практики, по завершенню якої учасники отримають сертифікати.


Опрацювавши проєкти конкурсною комісією було вирішено надати фінансову підтримку на реалізацію запланованих заходів усіх шести ідей, на що буде виділено майже 200 тис.грн.


Читайте також : У трьох садочках Білої Церкви проведуть реконструкцію покрівлей на більш ніж 27 млн грн

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе