Як налаштуватися на свята під час війни

Українські захисники боронять нашу землю з однією метою – аби ми не відчували на собі подихи війни та жили заради майбутнього.

Під час повномасштабної війни, перебуваючи у стані тривожності чи роздратованості, головне завдання кожного українця – не зациклюватися на негативі, від якого до депресії й нервового зриву один крок. Адже що глибше ми занурюємося в тривогу і страх, то важче виходити з цього стану.

Психолог ВШ «Українська команда» розповіла, як сьогодні налаштуватися на новорічні свята та коли потрібно починати готуватися.

Новорічні свята наближаються, а настрій у багатьох білоцерківців – на нулі. На жаль, це стало своєрідним емоційним тлом нашого життя в умовах воєнного часу.

Кожен заслуговує на свято, і особливо важливо це розуміти сьогодні, в цей дуже непростий час.


Як налаштуватися на новорічний настрій


Продумайте заздалегідь, із ким би ви хотіли провести свято – з сім’єю або друзями. Згадайте, як зазвичай проходить Новий рік, що дратує, що радує. Виберіть для себе оптимально комфортний варіант.

Постарайтеся не страждати від почуття провини за те, що хтось не може відсвяткувати, що комусь зараз гірше, ніж вам. Ми повинні продовжувати жити тут і зараз, це наше завдання – не забороняти собі свято.

Якщо з настроєм не складається, не варто прикидатися, що вам весело, але не потрібно й сумувати. Спробуйте усміхатися «через не можу», усмішка дає сигнал мозку та приходить зворотний ефект. Звичайно, набагато краще, коли усмішка відображає ваші справжні почуття, для цього ви повинні переключитися на радісні події.

Дуже піднімають святковий дух різдвяні фільми, комедії, на душі стає тепліше, хочеться сімейного свята. Подумайте, як прикрасити свій будинок, внести в нього нотки свята. Це можна зробити вже зараз.

Головне, пам’ятайте – наше завдання, хоч би що відбувалося зараз в країні, впустити свято в кожен будинок, в якому затишно, душевно, є гарячий чай із корицею, позитивний сімейний фільм і, отже, хороший настрій.

Окрім цього, наші діти заслуговують на свято, мають у тиші відчути аромат хвої, милуватися прикрашеною гірляндами ялинкою, усміхатися та хоча би на годинку відволіктися від страшних подій.

Читайте також: "Київстар "вражає - як один з найбільших мобільних операторів України віддячив своїм своїм користувачам за терпіння.
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе