У Києві раптово з'явилися блокпости: що відбувається насправді та чому жителі панікують

На Київщини посилюють контрдиверсійні заходи: кількість блокпостів збільшать
З 28 грудня по 6 січня посилюються контрдиверсійні та безпекові заходи в області.


 Рішення ухвалено на раді оборони Київщини.

Як повідомили в Київській ОВА, заходи проводитимуться за участі СБУ, Нацполіції, Нацгвардії та 114 окремої бригади тероборони.

Зокрема, в області збільшується  кількість блокпостів. Перевірці підлягатимуть місця скупчення людей: торгові центри, супермаркети, вокзали, медичні заклади тощо.

Така робота також сприятиме розшуковим заходам. За даними поліції, через здійснення кримінальних та адмін. правопорушень в розшуку перебувають понад 11 тис. осіб.

Жителів Київщини, гостей області просять з розумінням ставитися до безпекових заходів та можливої зупинки транспорту на блокпостах.

Поява блокпостів у Києві - що відомо
В Києві з 25 по 28 грудня розгорнуті тимчасові блокпости у зв’язку з проведенням безпекових навчань. Водночас у київської влади немає інформації про видачу повісток на цих блокпостах.

"Нам невідомо про видавання повісток на тимчасових блокпостах. Працівники ТЦК, згідно зі своїми функціональними повноваженнями - не виконують безпекових функцій", - заявив речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов в ефірі "Радіо свобода".

Водночас Шаманов додав, що відповідно до чинного законодавства працівники ТЦК мають право здійснювати свою безпосередню діяльність на території Києва в "дозволений законодавством спосіб".

У соцмережах почали з’являтися повідомлення про появу на дорогах Києва блокпостів з військовими. Кияни писали, нібито там містянам видають повістки.
Водночас начальник Сергій Попко КМВА зауважив, що йдеться про безпекові навчання, які проводитимуться у різних районах столиці з 25-го по 28-ме грудня. Ці навчання передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків та елементів інженерних загороджень.
Також вони передбачають відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпосту, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи.

Читайте також: Смертельна ДТП на Білоцерківщині: водію легковика повідомили про підозру 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе