«Українська команда » домоглася відтермінування скандальної постанови ,яка ставила під загрозу весь волонтерський рух

Завдяки "Українській команді" строки набрання чинності постанови №953, яка ставила під загрозу весь волонтерський рух, відтерміновано.

З акінчення минулого року для українських волонтерів стало справжнім жахом: усі багаторічні напрацювання були поставлені під загрозу існування. Причиною цього стала скандальна постанова №953, яку самі волонтери охрестили «20 кіл пекла». Такі порівняння не даремні, адже фактично уряд поставив волонтерів у такі умови, коли виконувати їхню роботу практично неможливо.

«Українська команда» виступила проти введення в дію постанови №953, очоливши в Україні рух за збереження прав волонтерів і тих умов роботи, за яких їх діяльність залишиться максимально корисною та ефективною.

За словами лідера «Української команди» Київщини Миколи Бабенка, сьогодні, за умов повномасштабного вторгнення росії, потрібно рішуче відсікти усі спроби бюрократів загальмувати волонтерський рух в Україні.

«При вирішенні таких питань домінуючою повинна бути думка учасників волонтерського руху, людей, які безпосередньо знають тонкощі та специфіку цієї роботи. І будь-яке бездумне рішення, спущене згори, сьогодні не просто ставить під загрозу роботу волонтерів, а фактично зводить нанівець ефективне та своєчасне забезпечення усім необхідним наших захисників, а також сотні тисяч тих нужденних, які постраждали внаслідок російської агресії. Це злочин, тому думку волонтерів мали почути», – підкреслив Микола Бабенко.

У зв’язку з такою непростою ситуацією на сайті уряду з’явилася петиція про «Відтермінування вступу в дію та внесення змін до постанови КМУ №953 від 5 вересня 2023 p.», яка у рекордно швидкий термін зібрала необхідну кількість підписів.

На щастя, усі старання «Української команди» та тисяч волонтерів не були даремними. Як зазначається у відповіді на петицію, «на сьогодні Мінсоцполітики готуються зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2020 р. №927 «Деякі питання організації ведення автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги» з метою удосконалення автоматизованої системи обліку гуманітарної допомоги, яка невдовзі буде доступна для тестування. Ураховуючи суспільний інтерес до питань, порушених в електронній петиції, Мінсоцполітики доручено утворити робочу групу за участю представників громадськості та центральних органів виконавчої влади для напрацювання відповідних змін до законодавства».

Читайте також: Українсь а команда передала розвідникам Буданова партію дронів -камікадзе та теплові набори 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе