Чи буде продовжено виплату пенсій особам з інвалідністю, які не мають можливості проходження огляду МСЕК

Виплата пенсій особам з інвалідністю, які не мають можливості проходження огляду МСЕК. 

Законом України від 8 листопада 2023 р. №3429-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» затверджено Указ Президента України від 6 листопада 2023 р. №734/2023, відповідно до якого продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 16 листопада 2023 р. строком на 90 діб.

З огляду на зазначене та відповідно до положення підпункту 14-6.1 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», особам з інвалідністю, яким виплату пенсії продовжено по 16 травня 2024 р. (на період шести місяців після попередньо встановленого строку дії воєнного стану в Україні) або інвалідність встановлено відповідно до довідки МСЕК на строк до 14 лютого 2024 р., у разі неможливості проходження повторного огляду в органах медико-соціальної експертизи виплату пенсії по інвалідності або пенсію у зв’язку з втратою годувальника буде продовжено до 14 серпня 2024 р.

Про це повідомив юрист громадської приймальні та ВШ «Українська команда» Анатолій Вовк.

Якщо при повторному огляді особі з інвалідністю встановлено іншу групу (підгрупу) інвалідності, розмір пенсії, продовженої відповідно до цього пункту, переглядається з місяця, наступного за місяцем надходження висновку медико-соціальної експертизи до територіального органу Пенсійного фонду.

При цьому повторний огляд у МСЕК громадяни можуть пройти незалежно від місця реєстрації або проживання.

Читайте також: Відсьогодні почнуть вимикати світло за борги -кого це торкнеться 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві СБУ затримала агентів фсб, які готували масовані авіаудари по Україні
    Детальніше...
  • У будинку по провулку Грузинського, де стався вибух, відновлять газопостачання
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе