Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з РФ

Папа Римський Франциск заявив, що в конфлікті в Україні сторона, яка програє, повинна знайти в собі хоробрість визнати це і погодитися на переговори.

Понтифік заявив про це в телеінтерв'ю швейцарській телерадіокомпанії, пише Reuters.

В інтерв'ю Франциска запитали про його позицію в дебатах між тими, хто каже, що Україна повинна здатися, оскільки вона не змогла дати відсіч російським силам, і тими, хто каже, що це узаконить дії РФ.
Інтерв'юер використав у запитанні термін "білий прапор".
"Це одна з інтерпретацій. Але я вважаю, що сильнішим буде той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має сміливість підняти білий прапор і вести переговори", - сказав Франциск. - Слово "переговори" - сміливе слово. Коли ви бачите, що зазнали поразки, що справи йдуть не дуже добре, вам потрібно мати сміливість вести переговори", - сказав Франциск, додавши, що переговори мають відбуватися за допомогою міжнародних держав.

Вважається, що це перший раз, коли Франциск використовував такі терміни, як "білий прапор" або "поразка" під час обговорення війни в Україні, хоча в минулому він говорив про необхідність переговорів.

"Можна відчувати сором, але скількома загиблими закінчиться ця (війна)? (Потрібно) вести переговори вчасно, знайти країну, яка може бути посередником", - сказав Франциск, згадавши Туреччину серед таких країн.

Мирні переговори України та РФ - що відомо
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про готовність провести мирний саміт за участю РФ для припинення війни. Водночас президент України Володимир Зеленський відповів, що перший глобальний саміт відбудеться у Швейцарії без РФ.

Західні ЗМІ вважають, що реальні переговори України та РФ щодо завершення повномасштабного протистояння "ще надто рано розпочинати", під час початку переговорного процесу Києву потрібно лідирувати. 

Читайте також: У НАТО відреагували на ядерні погрози Путіна 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе