Вулиці Білої Церкви перейменують на честь полеглих Героїв

У Білій Церкві на честь полеглих Героїв будуть названо чотири вулиці.

Про це повідомила прес-служба Білоцерківської міської ради.

Вулиця Ігоря Зінича, раніше - вул. М.Семашко

Названа на честь молодшого сержанта медичної служби, «кіборга», Героя України (посмертно). Ігор навчався у Білоцерківському медколеджі, працював у лікарні №2.

З 17.12.2014р., протягом 34 днів в умовах бойових дій врятував життя понад 100 пораненим українським воїнам у Донецькому аеропорті. 20.01.2015 р. загинув внаслідок підриву російськими бойовиками 2-го поверху терміналу.

Вулиця Ігоря Каплуненка, раніше - вул. Декабристів

Ігор Каплуненко житель Білої Церкви, був активістом Євромайдану, входив до складу ВО «Свобода». Допомагав бійцям НГУ як волонтер, згодом записався  добровольцем. У серпні-жовтні 2014р. брав участь у боях за Вуглегірськ на посаді заступника командира батальйону НГУ.

5 січня 2015 р. під час маршу колони для проведення ротації автобус, де перебував Ігор Каплуненко, потрапив у ДТП, воїн загинув. Ігор Валентинович нагороджений «За мужність» ІІІ ст.(посмертно).

Вулиця Олександра Марченка, раніше - вул. Чайковського.

Олександр Олександрович – гендиректор ТДВ «Білоцерківський кар’єр», член ВО «Свобода», народний депутат України 8-го скликання. Учасник об’єднання «Легіон Свободи», боєць 72 ОМБр. У 2014р. був поранений під Красним Лучем, після лікування продовжував волонтерити.   

24.02.2022р. Марченко як доброволець долучився до 72 ОМБр, а вже 25 лютого – вступив у бій під Мощуном. Про його загибель стало відомо 7 березня 22р., він разом з бійцями прикривав відступ товаришів у районі Пущі-Водиці.  

Вулиця Віталія Коломійця, раніше - вул.Чайковська друга (ріш.БМР від 29.06.17р)

Віталій Валентинович був підприємцем, брав участь у Революції Гідності і одним з перших у 2014 р. пішов добровольцем воювати. Служив у батальйоні СП НГУ «Донбас».

Загинув 29.08.14 р. під час виходу з оточення під Іловайськом.
Був членом ВО «Свобода». Нагородженим орденом «За мужність» III ст. (посмертно)


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе