Для Білої Церкви куплять 30 тролейбусів в кредит від Європейського банку

Для Білої Церкви куплять 30 нових тролейбусів за кредитні гроші від Європейського банку. Крім того, 1,5 млн євро в кредит місто отримає на ремонт контактної мережі.

Про це повідомляє пресслужба Білоцерківської міськради.

Так, вчора, 24 січня у Білу Церкву завітали представники Європейського інвестиційного банку та координатори проєкту «Міський громадський транспорт ІІ».

В рамках фінансової угоди, яку ратифікували у Верховній Раді Україні 18 листопада 2021 року, передбачено надання Україні позики у розмірі 200 млн євро. Дані кошти буде спрямовано на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро для різних міст країни. Окрім того, у рамках реалізації проекту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній. Кошти для закупівлі рухомого складу міського громадського транспорту буде розподілено серед міст України, які стали учасниками даного проекту, серед яких і Біла Церква.

У Білій Церкві в рамках проєкту передбачена закупівля рухомого складу тролейбусів на суму 6,5 млн євро, ремонт контактної мережі – 1,5 млн євро. Загалом, планується закупити 30 тролейбусів з яких 18 на заміну старим і 12 – додаткове доукомплектування рухомого складу КП «Тролейбусне управління».

Читайте також: У Білій Церкві шукають підрядника для будівництва парку на масиві Леваневського.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе