21 серпня – Міжнародний день пам'яті і жертв тероризму: росія терорист № 1 світі!

Міжнародний день пам'яті та поминання жертв тероризму започаткований резолюцією Генасамблеї ООН у грудні 2017 року. Його мета – віддати належне жертвам тероризму та особам, які постраждали від нього, і стати імпульсом для підтримки та сприяння їхньому захисту та повному здійсненню їхніх прав і основних свобод.

Теракти не можна виправдати, оскільки вони є тяжкими злочинами. Україна це знає, як ніхто інший. 
Терор щодо цивільних українців росія почала застосовувати ще у 2014 році, переслідуючи на окупованих територіях цивільне населення, яке не чинило збройного спротиву, але й не було лояльним до окупаційної адміністрації.

Найбільш показовим актом міжнародного тероризму з боку росії та контрольованих нею терористичних угрупувань ЛДНР до повномасштабного вторгнення стало збиття малайзійського боїнга MH17. Загинули всі пасажири та члени екіпажу літака — 298 людей. За даними розслідування міжнародної комісії, авіалайнер збили з зенітно-ракетної установки «Бук», яка належала курській 53-й бригаді протиповітряної оборони, а до злочину безпосередньо причетні два офіцери російської армії. Попри наявність доказів, оприлюднених кількома незалежними джерелами, росія досі не визнає своєї провини в цьому акті міжнародного тероризму.

 Із 24 лютого 2022 року, 179 днів, російські окупанти здійснюють терористичні атаки на українські міста та села, вбивають невинних, катують дітей. Повернутися до нормального життя жертви терористів зможуть лише після тривалої психологічної підтримки та реабілітації.

Останнім, кричущими свідченнями того, що росія є державою-терористом, стали і вбивство 29 липня в Оленівці щонайменше 50 українських військовополонених, які вийшли з Азовсталі під гарантії безпеки та обміну від ООН й Червоного хреста, і ядерний шантаж усього світу з використанням Запорізької АЕС.

Визнання росії країною-спонсором тероризму зараз обговорюється у владних колах багатьох країн. 27 липня Сенат США ухвалив резолюцію із закликом визнати рф спонсором тероризму за агресію проти України, Грузії та Чечні і загибель величезної кількості людей.

Не пробачимо! Не забудемо! 

Читайте також : На Київщині агенти рф намагалися влаштуватися до ЗСУ 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе