На Київщині оцифровують архівні акти цивільного стану громадян за 1919-1945 роки

За сприяння Світового фонду пам’яток – World Monuments Fund у Київській області планується оцифрувати понад 1000 книг реєстрації актів цивільного стану жителів регіону за 1919-1945 роки.

 Відповідний проектний договір оцифрування архівних документів був підписаний між фондом та Державним архівом Київської області в серпні 2022 року.

Впродовж 6 місяців у планах створити цифровий масив книг реєстрації актів цивільного стану, що надійшли на зберігання до державного архіву від відділу РАЦС головного територіального управління юстиції в Київській області за останні роки, та об’єднати їх в єдину інформаційно-пошукову систему. Вона надаватиме доступ до ретроспективної інформації і працюватиме в режимі 24/7.

Працівники Державного архіву Київської області розробили спеціальну пошукову базу даних. Вона створена по книгах реєстрації актів цивільного стану жителів області за 1919-1939 роки. База вже містить понад 250 тисяч записів та є безцінним джерелом для історичних, демографічних, статистичних, соціальних і генеалогічних досліджень.

Ознайомитися з базою можна тут: https://opisi.dako.gov.ua/site/zags

Реалізація проекту надасть можливість введення до інформаційного простору даних про жителів кожного населеного пункту Київської області. Це дозволить активізувати дослідження з пошуку власного родоводу та історії малої Батьківщини.

Світовий Фонд Пам’яток – провідна незалежна організація, що займається захистом визначних пам’яток та об’єктів культурної спадщини. За більш ніж 55 років роботи на понад 700 визначних місцях у 112 країнах світу фахівці фонду довели ефективність підходів та методів для збереження культурного спадку по всьому світу.

Читайте також: Хто такий Геннадій Воробйов на честь якого перейменували вулицю у Білій Церкві 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе