Шахрайські дії адваката спричинили одній з територіальних громад Білоцерківщини збитки на 7,3 млн грн

Шахрайство із землями комунальної власності на понад 7,3 млн грн – на Київщині прокуратура повідомила про підозру адвокату. 

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури. 

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури повідомлено про підозру адвокату за фактами шахрайства, використання підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3, 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 209,  ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, адвокат, будучи директором товариства, використав підроблені офіційні документи та зареєстрував за очолюваним підприємством право приватної власності на 4 земельні ділянки промисловості загальною площею майже 5 га.

Надалі частину цих ділянок він продав, а отриманими від правочину коштами розпорядився на власний розсуд. 

Внаслідок протиправних дій підозрюваного з комунальної власності безпідставно вибули землі ринковою вартістю понад 7,3 млн грн. Таким чином, одній з територіальних громад Білоцерківського району спричинено збитки на вказану суму.

За клопотанням прокуратури суд наклав арешт на зазначені земельні ділянки. Також скеровані клопотання про обрання адвокату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на майно підозрюваного. 

Викриття незаконної діяльності здійснювалось прокурорами Білоцерківської окружної прокуратури спільно зі слідчими Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області за оперативного супроводу Білоцерківського РВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області. 

Читайте також : Виконком Білоцерківської міськради ухвалив низку важливих рішень 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе