"Грабарський став" у Білій Церкві може отримати статус гідрологічного заказника місцевого значення

Представники фракції лідера «Української команди» Київщини Миколи Бабенка у міській раді підготували проєкт рішення щодо отримання "Грабарським ставком" статусу гідрологічного заказника місцевого значення.
 
ТРК Крокус вже неодноразово висвітлювала   історію цього ставка, який під виглядом земель сільськогосподарського призначення був незаконно привласнений нечистими на руку діл ками.

 Після численних звернень Миколи Бабенка до правоохоронних органів землі (відповідно, ставок) вдалося повернути у власність міської територіальної громади. 

Наступним кроком, як і обіцяв лідер «Української команди» Київщини, стала підготовка проєкта рішення про створення на території Білоцерківської міської територіальної громади об’єкту природно-заповідного фонду – гідрологічного заказника місцевого значення «Грабарський ставок», орієнтовною площею 27 га.

Мета цього проєкта рішення – збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного та рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу, що має особливу природну цінність, естетичне, пізнавальне та культурне значення та можуть використовуватися у природоохоронних, науково-дослідних та освітньо-виховних цілях, а також для покращення туристичної привабливості Білої Церкви.

Читайте також : У Білій Церкві відбулася зустріч містян з учасниками проєкту "Школа психологічного здоров’я" 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе